Niet zo… maar zo

Lees voor met webReader

cover Niet zo maar zoVandaag starten we met een reeks tips voor een prettig contact met blinde personen. We maken daarbij dankbaar gebruik van een publicatie van de heer Herman VAN DYCK die in 1974  (!) bekroond werd door de Nederlandse Blindenbond met de W.A. Jacobsprijs. De tips zijn nog altijd even actueel.

Het boekje werd vertaald in het Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Engels, Roemeens, Oekraïns en Esperanto en werd talloze malen herdrukt. De illustraties zijn van Miche Van den Broeck. 

Herman Van Dyck is overleden op 18 februari 2007 op 81-jarige leeftijd. Hij was zelf blind, stichtend voorzitter van het Nationaal Verbond der Oorlogsblinden en gewezen-gemeenteraadslid voor Agalev van de stad Antwerpen.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Educatief, Niet zo... maar zo, Prikbord. Bookmark de permalink.