Wat is glaucoom?

Lees voor met webReader

Naar aanleiding van de internationale glaucoomweek (van 11 tot 17 maart 2012) worden mensen gesensibiliseerd voor deze oogaandoening. Indien glaucoom vroegtijdig wordt opgespoord kan de schade in het oog tot een minimum beperkt blijven.

Wat is glaucoom?

Glaucoom is een chronische oogaandoening die schade veroorzaakt aan de oogzenuw. Uiteindelijk leidt glaucoom tot een blijvende vermindering van het gezichtsvermogen of zelfs tot blindheid. Tenzij glaucoom vroegtijdig wordt opgespoord. Preventie is heel belangrijk bij deze oogaandoening, aangezien glaucoom meestal sluipend verloopt en zich ontwikkelt zonder waarschuwingstekens. Wordt glaucoom echter vroegtijdig opgespoord en goed behandeld dan kan verdere beschadiging van de oogzenuw en vermindering van het gezichtsveld worden gestopt.

Bekijk de video in een afzonderlijk venster (duur: 1 minuut 40 seconden) : http://www.e-gezondheid.be/glaucoom/video/911

Download de folder  (link opent in een afzonderlijk venster)

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Blind zijn - Slecht zien, Educatief met de tags . Bookmark de permalink.