Wegwijs in GPS navigatie en apps voor blinde en slechtziende mensen

Lees voor met webReader

wegwijzerBlinde of slechtziende mensen missen veel informatie onderweg, zoals straatnamen en herkenningspunten. Toegankelijke GPS navigatiesystemen en apps met hoorbare route aanwijzingen en/of omgevingsinformatie maken het een stuk gemakkelijker. Kijkophulpmiddelen.com biedt sinds 1 maart van dit jaar een actueel overzicht van toegankelijke navigatiesystemen en apps voor blinde en slechtziende mensen.

Kijkophulpmiddelen.com

Het sterk wisselende en toenemende aanbod van elektronische mobiliteitshulpmiddelen maakt de keuze voor een adequaat hulpmiddel moeilijk. De website geeft inzicht in wat er is en wat werkt. Bezoekers krijgen tips voor het maken van een keuze, uitleg bij specifieke trefwoorden en achtergrondinformatie per navigatiesysteem of app. Kijkophulmiddelen.com is volledig toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Zo heeft de site een voorleesfunctie, een ingebouwde contrastfunctie en kunnen bezoekers de lettergrootte aanpassen. De site krijgt het Belgische toegankelijkheidskeurmerk “Anysurfer”.

Ervaringen delen

Staat een app of navigatiesysteem nog niet in het overzicht? Na eenmalige registratie kan men zelf nieuwe producten aanmelden. De redactie zal alle toevoegingen bekijken en beoordelen. Om van www.kijkophulpmiddelen.com een succes te maken, is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen actief “meedoen” op de site. Dat houdt de informatie actueel.

bron: doofblindennieuws.nl
Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in hulpmiddelen. Bookmark de permalink.