Ken je hond: 5 manieren om je hond tekort te doen

Lees voor met webReader

1 Te weinig beweging

hond buitenHonden moeten buiten kunnen. Wandelen met je hond of met een bal spelen in het park is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je hond de  lichaamsbeweging krijgt die hij nodig heeft. En het zal je relatie met je hond alleen maar versterken. Je hond wil immers bij jou zijn. Alleen in de tuin, daar heeft hij niets aan.

2 Zijn eten of speelgoed afpakken

hond etensbakHet is belangrijk dat je hond leert dat hij mag aangeraakt worden terwijl hij eet. Of dat je zijn bakje mag verplaatsen. Maar dat bereik je niet door zijn eten af te pakken. Integendeel. Je hond begrijpt het niet en geraakt gefrustreerd. Als een hond eet laat je hem gewoon met rust. Hij zal je dankbaar zijn en leren dat hij je kan vertrouwen.

3 In de bench als straf

hond benchDe bench is een uitstekend hulpmiddel tijdens de opvoeding. Het is de bedoeling dat de bench zijn veilige plekje wordt waar hij zich kan ontspannen of uitrusten. Gebruik de bench niet als straf. Je hond is geen kind. Hij zit in de bench heus niet na te denken over wat hij mispeuterd heeft. Als je je hond moet straffen doe het dan op het ogenblik dat het gedrag zich stelt. Nog beter is het om niet te straffen en het gedrag dat je wenst te belonen.

4 Voortdurend roepen tegen je hond

hond uitscheldenEen hond die voortdurend wordt uitgescholden geraakt op de duur gestresseerd. Gewoon omdat hij niet weet wat je wél van hem verlangt. Bovendien is het de beste manier om je relatie met je hond naar de haaien te helpen. Hard roepen doe je eigenlijk nooit tenzij uitzonderlijk om hem te laten schrikken zodat hij met iets ophoudt. En ook dan is het beter hem te laten schrikken met een ander geluid dan met je eigen stem.

5 Je hond te lang alleen laten

hond alleenHet is belangrijk dat je je hond leert om af en toe alleen te zijn. Maar dat betekent niet dat je je hond ganser dagen alleen moet laten. Een hond heeft behoefte aan contact. Hij wil bij zijn baasje zijn. Een hond die voortdurend lang alleen gelaten wordt, wordt op de duur depressief.


 

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Ken je hond, Prikbord. Bookmark de permalink.