19 februari 2016 Rotary Club Harelbeke dopt mee.

Lees voor met webReader

Rotary Club Harelbeke had het afgelopen jaar een dopjesinzamelactie op touw gezet in Zuid-West-Vlaanderen. Op vrijdag 19 februari werden we verwacht in de Powerline Bar van garage Ghistelinck te Waregem om deze actie officieel af te sluiten. Voorzitter Wim Dezeure leidde onze delegatie. Ter plekke vervoegden pleegmoeders Francine en Mieke ons met hun pleeghondjes, Odette en Oneil.

Omstreeks 11u werden we ontvangen door pastvoorzitter Catherine Plasschaert. Met de nodige passie vertelde ze beknopt over Rotary Club Harelbeke om het erna uitgebreid te hebben over de tot standkoming van hun inzamelactie. John Calemyn en Koen Van Steeland werden bedankt om hun schouders onder dit initiatief te zetten, evenals Pol Bossuyt die alle dopjes ging ophalen om ze dan te verzamelen bij Garage Gistelinck.  Het grote succes lag, volgens haar, in het feit dat de leden hun geldbeugel niet moesten opentrekken maar werden aangespoord om in hun organisatie(s) onze rode tonnen te plaatsen om zo dopjes in te zamelen! Een speciale dank ging uit naar 6 schoolgemeenschappen waardoor deze steunactie een gigantisch succes werd!

De officiële overdracht gebeurde buiten waar menig volle container én een propvolle bestelwagen, op ons stonden te wachten. Deze laatste stond symbool voor de ludieke overdracht. Een menselijke ketting van Rotary en Vrienden der Blinden-handen werd gevormd om zakken vol dopjes over te laden naar onze “dopjescamionette”. Zoals u kan zien leverde dit enkele leuke beelden op.

Na de fotoshoot, nam onze voorzitter Wim het woord. Tijdens zijn uiteenzetting kwamen de Rotary-leden meer te weten over onze organisatie “Vrienden der Blinden” – Koksijde, het stappentraject dat de aanwezige puppies moeten volgen om een volwaardige blindengeleidehond te worden maar ook wat duiding omtrent het financieel karakter van hun inzamelactie. En natuurlijk was een welgemeende merci aan het adres van Rotary Club Harelbeke hier op zijn plaats!

Tijdens de broodjeslunch met lekkere soep meldden enkele leden door te zullen gaan met de actie, al zij het ietsje kleinschaliger. Het zaadje is geplant.

To be continued, zou’k zegge…

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Dopjesactie, Prikbord. Bookmark de permalink.