As I open my eyes – Tunesische film toegankelijk door audiodescriptie

Lees voor met webReader

As I open my eyesEind april is het weer MOOOV-filmfestival in Roeselare, een festival dat wereldfilm in de kijker zet.

ZOC-SBPV werkt voor de tweede keer samen met de organisatoren zodat een film uit de programmatie toegankelijk is voor blinde en slechtziende bezoekers. Het is uniek dat een anderstalige film toegankelijk is met Nederlandse audiodescriptie, dus zeker de moeite waard! De audiodescriptie wordt via koptelefoons voorzien. Ziende vrienden en familie genieten met behulp van blinddoeken mee van de audiodescriptie.

Op zaterdag 23 april om 17u tonen we de film “As I open my eyes (A peine j’ouvre les yeux)”. Deze meermaals bekroonde debuutfilm van de in Tunesië geboren regisseuse Leyla Bouzids speelt zich af in de zomer van 2010, de vooravond van de Tunesische Jasmijnrevolutie. We volgen de 18-jarige Farah op haar pad van muziek, liefde, politieke provocatie, familiebanden en een onrustwekkende verdwijning…

 

Praktisch

  • Wanneer? Zaterdag 23 april om 17u
  • Waar? ARhus, De Munt 8, 8800 Roeselare. 10 min wandelen vanaf het station Roeselare.
  • Inschrijven? Telefonisch: 051 265 700 of via mail: margriet.huyghe@despil.be
  • Prijs? 6 euro per persoon (begeleider mag gratis mee)

http://www.mooov.be/film/As_I_Open_My_Eyes/2015/

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Evenementen, Ontspanning. Bookmark de permalink.