40 containers vol gekleurde dopjes…

Lees voor met webReader

40 containers vol gekleurde dopjes staan klaar ter ophaling
bij taverne-restaurant Beekveld in Tildonk.

Maandagmorgen reed de vrachtwagen de parking op van taverne-restaurant BeekvelDe opdracht was simpel, 40 lege containers inruilen tegen 40 volle met dopjes. Dankzij de heftruck van firma CIBO werd de vrachtwagen eerst gelost om daarna terug geladen te worden met de 40 volle containers. Omstreeks 11u00 stond de truck vertrekkens klaar om de dopjes naar
de recyclagefabriek te vervoeren. Hieronder een foto van het inladen.

Het laden van de dopjes in de vrachtwagen
De mensen achter inzamelpunt Beekveld – Tildonk

Uitbaatster Rita Loreins (links op de foto) en echtgenoot-chef-kok Christian (rechts op de foto) baten in het bloemendorp Tildonk een taverne-restaurant uit. Daar bieden zij u heerlijke en verrassende gerechten aan in een gezellige ambiance van warme gastvrijheid. Naast het culinaire kan je op hun parking terecht om je zakken vol dopjes in de klaarstaande containers uit te gieten (goede dopjes). Het dopjesverhaal begon hier in 2014. Rita & Christian melden zich om in de regio Brussel-Leuven-Aarschot-Mechelen een extra inzamelpunt op te starten voor Vrienden der Blinden. In het begin vonden de dopjes moeilijk hun weg richting Tildonk maar ondertussen loopt het als een sneltrein en hebben ze al 15.000 kg dopjes op hun teller.
15.000 kg of 15 ton!

Rita, Jessy en haar ouders en chefkok Christian van restaurant BeekveldHet is moeilijk om iedereen individueel te bedanken voor hun inzet maar we maken graag 1 uitzondering. We kunnen niet naast de inzet van en het verhaal achter Jessy en haar ouders kijken (in het midden op de foto). 10 jaar geleden werd ze op korte tijd blind. Een virus nestelde zich op haar oogzenuw. Stiekem hoopt ze dat de medische wereld een oplossing zal vinden waardoor ze terug de kleurpracht van de dopjes zal zien. Ondanks het feit dat ze ook nog in een rolstoel zit, straalt ze van dynamisme. Ze rijden de regio rond om zakken vol dopjes in te zamelen, bedrijven en instituten aan te moedigen om dopjes in te zamelen en deponeren die dan in de containers bij restaurant Beekveld. Het zit haar echt niet mee want de laatste jaren woedt er nog een virus in haar. Eentje die bij haar wel heel hardnekkig toesloeg maar gelukkig minder nefast. Het welgekende DOPJES-VIRUS!

Stuwende dopjeskrachten: Rita, Jessy en haar ouders bij tonnen dopjesactieDankzij de inzet van mensen zoals Rita, Christian, Jessy en haar ouders worden er veel dopjes ingezameld én gerecycleerd. Zodoende dit een 3x win-situatie is.

 1. Ecologisch: minder afbraak van plastiek voor moeder natuur, dus een gezonder milieu voor jezelf, je kinderen en je kleinkinderen.
 2. Opvoedkundig: dopjes dienen als grondstof, beginnen zo aan een second-life waardoor er minder houtkap nodig is.
 3. Sociaal engagement: elk dopje dat u voor ons verzamelt, is uw kleine bijdrage aan ons centrum voor de vorming van honden voor blinden en slechtzienden.

Hebt u vragen omtrent onze inzamelactie of wenst u als bedrijf, instituut, stad/gemeente, school, ziekenhuis, rusthuis dopjes voor ons in te zamelen, aarzel niet om ons te contacteren.
Meer info vindt u alvast via deze link.

Volle containers op parking BeekveldVolle containers op één rij

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Dopjesactie. Bookmark de permalink.

Één reactie op 40 containers vol gekleurde dopjes…

 1. Andriessen Pierre schreef:

  Wij wensen geen briefwisseling en/of e-mails meer te ontvangen.
  met beleefde groeten,
  De Prekel Tilly
  Koninginlaan 22 101
  8370 Blankenberge

Reacties zijn gesloten.