91.000 kg dopjes

Lees voor met webReader

Vandaag begon ons dopjesjaar 2017 met de 1ste lading dopjes richting recyclagefabriek. Om 8u00 reed de vrachtwagen ons centrum te Koksijde binnen met als vracht 40 leeg containers. Onze instructeurs hielpen een handje met het lossen en laden. De vrachtwagen was nog maar net het centrum uitgereden of de 1ste containers werden al terug gevuld met de stapel dopjes die klaar lagen in onze schuur.

Inladen van containers in vrachtwagen Volle zakken dopjesHet Opleidingscentrum Vrienden der Blinden sloot het dopjesjaar 2016 af met meer dan 91.000 kg ingezamelde dopjes. Dit was enkel mogelijk dankzij jullie steun en de meer dan 600 inzamelpunten verspreid over gans Vlaanderen. Natuurlijk mogen we ons tweede inzamelcentrum niet vergeten namelijk taverne-restaurant ‘t Beekveld.
Taverne-restaurant ‘t Beekveld is gelegen in Kruineikestraat 81 te Haacht (zie plan) en mensen uit de regio Mechelen, Heist-op-den-Berg, Geel, Leuven, Brussel kunnen daar terecht met hun ingezamelde dopjes want ook daar staan er 40 containers klaar.

91.000 kg, dit is meer dan wat nodig is om 1 hond te financieren!
MAAR, weet dat we jaarlijks minimum 10 honden afleveren…
dus er kunnen nog altijd dopjes erbij!

Nog op zoek naar een inzamelpunt van Vrienden der Blinden in uw buurt?
Aarzel niet om contact op te nemen met ons centrum, we helpen u graag verder.

EVEN UW AANDACHT

Helaas vinden we nog regelmatig foutieve materialen tussen onze dopjes.
Onze vrijwilligers filteren deze handmatig en zoals u kan vermoeden is dit heel arbeidsintensief!

Hierbij een fotogalerij van wat er niet in thuis hoort…
Alvast bedankt voor uw medewerking!

Verzameling foute "dopjes"

 

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Dopjesactie, Prikbord, Steunen. Bookmark de permalink.