Dertiger verzamelt elk jaar een container doppen

Lees voor met webReader

TIELT – Bjorn Poelvoorde (32) uit Aarsele verzamelt al vijf jaar plastic dopjes voor de organisatie ‘Vrienden der blinden’ een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden in Koksijde.
In regio Tielt heeft hij 35 inzamelpunten.

 

Mensen staan er niet bij stil, maar plastic doppen kunnen geld opleveren. Bjorn Poelvoorde is zich daarvan bewust en heeft een officieel inzamelpunt voor doppen bij hem thuis. “Ik heb het eigenlijk ontdekt via mijn moeder Carine”, zegt Bjorn.” Zij spaarde de dopjes vroeger en dropte die in een ton aan de supermarkt.  Ik vond dat zo fascinerend, dat ik contact heb opgenomen met de organisatie. De actie spreekt mij enorm aan en besloot ik ook mijn steentje bij te dragen. Het is niet omdat we een familielid hebben die blindengeleidehond nodig heeft dat ik dit doet, maar gewoon dat ik een grote dierenvriend ben.”

Beetje per beetje gaf Bjorn bekendheid aan zijn inzamelpunt. Intussen staan er al inzamelton aan supermarkten, rusthuizen, zelf een klooster in de regio. In het totaal 35 stuks. “Ik ben zeker heel fier wat ik tot nu toe heb bereikt “, zegt Bjorn ” Zelfs aan onze voordeur staat een ton en af en toe komen mensen hun dopjes deponeren.”

Regelmatig gaat Bjorn samen met zijn vader Ivan de volle tonnen ophalen. Elk jaar vult hij probleemloos een hele container. Die dopjes gaan naar een verwerkingsbedrijf waar ze vermaald worden en verwerkt tot korrels voor hergebruik.

De Vrienden der blinden, een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden in Koksijde heeft veel respect voor wat Bjorn doet. Op de jaarlijkse opendeurdag wordt hij keer op keer in de bloemetjes gezet voor zijn inspanningen.

Meer info : info@vriendenderblinden.be

bron: Het Nieuwsblad – editie Tielt : door Kurt Van Eenooghe – FOTO: KVP

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuwtjes, Persberichten, Prikbord. Bookmark de permalink.