Bedankt voor de jaren trouwe dienst!

Lees voor met webReader

Het is zover, we hebben afscheid moeten nemen van ons oud kennelgebouw. Een gebouw dat door de jaren heen allerlei verhalen heeft meegemaakt, zoals het binnenkomen van de meer dan 100 pups en honden in ons opleidingscentrum, de eerste ontmoetingen tussen de blindengeleidehond en hun nieuw baasje, opendeurdagen, anekdotes met bezoekers of mensen die dopjes binnen brengen. Het zijn er maar een paar! Maar het was een noodzakelijke beslissing en in de plaats komt een multifunctioneel gebouw.

Het slopen was zoals in het sprookje van Hans en Griet, wie knabbelt er hier aan mijn huisje. Eerst één betonnen plaat dan een steunpilaar dan een dakspant en na een groot uurtje was al de helft van het kennelgebouw weg. Maar het ergste moest nog komen. Bij het neerhalen van de resterende muren van de kennels werden we enkele keren stevig door elkaar geschud. Tegen de middag keerde de rust terug. Het laatste stukje van het kennelgebouw lag dan ook tegen de vlakte. In de namiddag volgde er enkel nog gedonder. Het sloopmateriaal werd geladen in de klaarstaande vrachtwagens en afgevoerd.

Het volgende huzarenstukje was het verwijderen van de vloerplaat. Een zware drilboor kwam eraan te pas om de betonnen vloerplaat te doorprikken. Gelukkig werkte Moeder Natuur mooi mee tijdens de sloopwerken. Met wat lichte regen en wind uit de juiste richting werd het stof uit het centrum geblazen en werd ons veel opkuiswerk gespaard.

Op éne container na is er nu niets meer te zien van de sloopwerken behalve een weids zicht op de velden en een vlakte die klaar is voor de bouw van het nieuwe multifunctioneel gebouw. We kijken er al naar uit!

Daar we dit jaar vol op bezig zijn met de bouw van het nieuwe gebouw, moeten we helaas melden dat er dit jaar geen Opendeurdag zal zijn in ons centrum.

Hieronder enkele foto’s van tijdens de sloopwerken.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuwtjes, Prikbord. Bookmark de permalink.