Door de wind, door de regen, dwars door Hasselt heen…

Lees voor met webReader

Net als vorig jaar heeft LEGIO (Limburg, Euregio, Gidsen, Innovatief, Onverwacht) weer voor een schitterende uitstap gezorgd op dinsdag 6 juni. Het Hazelvrouwtje en –mannetje hebben de deelnemers laten meegenieten van wat er zich achter de Hasseltse gevels heeft afgespeeld in het verleden.

De groep luistert aandacht naar de gids

De groep luistert aandacht naar de gids

Aan het begin van de dag hadden we schrik dat de weergoden ons niet goed gezind zouden zijn. Het regende dan ook pijpenstelen toen we ons aan het station verzamelden. Gelukkig hebben ze zich bedacht en zijn we (ongeveer) droog gebleven. Dat de wind zijn best deed om ons te laten zien wat hij in zijn mars had, was geen grote spelbreker. De fabel- en palavertocht heeft ons Hasselt van een geheel andere kant laten zien.

De gids geeft uitleg bij het standbeeld van het Jenevermannetje

De gids geeft uitleg bij het standbeeld van het Jenevermannetje

 

De twee gidsen, die deze tocht trouwens volledig vrijwillig hebben geleid, zonder enige vergoeding te vragen, hebben hun beste beentje voorgezet door voor Hasseltse speculaasjes en jenever te zorgen. Het leek ons dan ook aangewezen om hen vriendelijk uit te nodigen om samen met ons aan tafel te schuiven. Na de verhalende tocht doorheen enkele straatjes van Hasselt, hebben we ons (helemaal doorheen gewaaid) naar het restaurant begeven. De vriendelijke ontvangst en lekkere eten van ’t Borrelhuis was een welkome opwarmer.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Evenementen, Ontspanning, Prikbord. Bookmark de permalink.