Dopjes & 5 finalistes Miss Coast Belgium, een mooie combinatie!

Lees voor met webReader

Koksijde – Alle middelen zijn goed om een goed doel te steunen dachten vijf finalistes Miss Coast Belgium. Phebe, Charlotte, Thalisa, Jennifer en Feline engageerden zich om een campagne op touw te zetten waarbij zo veel als mogelijk dopjes ingezameld werden  om die te schenken aan Vrienden der Blinden te Koksijde.

Rechtstaande: Olivia Omwal, beheerder coördinator Vrienden der Blinden - Phebe Vermeersch (23) uit Bredene – Roland Dewaele, dienst communicatie Vrienden der Blinden – Charlotte Poelvoorde (21) uit Wingene – Thalisa Manata (20) uit Brugge. Geknield: Jennifer Tytgat (23) uit Londerzeel en Feline Serruys (24) uit Dudzele.

Rechtstaande: Olivia Omwal, beheerder coördinator Vrienden der Blinden – Phebe Vermeersch (23) uit Bredene – Roland Dewaele, dienst communicatie Vrienden der Blinden – Charlotte Poelvoorde (21) uit Wingene – Thalisa Manata (20) uit Brugge.
Geknield: Jennifer Tytgat (23) uit Londerzeel en Feline Serruys (24) uit Dudzele.

 

Ze zijn wonderwel geslaagd in hun plan en brachten tijdens een officieel persmoment op donderdag 7 september niet minder dan 53 zakken met dopjes naar Vrienden der Blinden.
Feline Serruys en Phebe Vermeersch kenden Vrienden der Blinden al enige tijd en het was dan ook hun idee om met vereende krachten zoveel mogelijk dopjes in te zamelen.

Phebe: “Zo wat overal hebben we dopjes kunnen inzamelen en dan vooral in het Brugse. We konden rekenen op de medewerking van verschillende winkels, sportclub, fitnesscentra, familieleden en vrienden. Die actie vonden we een goed idee want de ingezamelde dopjes vertegenwoordigen na verkoop een mooi bedrag die ten goede komt van Vrienden der Blinden. We zijn dan ook tevreden met het behaalde resultaat want
we konden niet minder dan 53 zakken afleveren goed voor een totaal gewicht van bijna 400 kg dopjes en die werden allemaal ingezameld in 2 maanden tijd”.

 

De 5 finalistes gieten zakken met dopjes leeg in de container van Vrienden der Blinden

De 5 finalistes gieten zakken met dopjes leeg in de container van Vrienden der Blinden

 

Olivia Omwal, beheerder coördinator bij Vrienden der Blinden: “We zijn natuurlijk heel blij met de actie van de vijf meisjes finalisten Miss Coast Belgium. We beseffen maar al te goed welke inspanning nodig was om in 2 maanden zo’n mooi aantal dopjes in te zamelen. Vrienden der Blinden recupereerden vorig jaar 91.000 kg dopjes en dat is goed voor het financieren van één blindengeleidehond. Iedereen heeft dopjes en kan ons op die manier steunen. De dopjes worden verkocht aan een recyclagebedrijf uit Houthulst. Daar worden ze versnipperd, gesmolten en verwerkt tot korrels. De korrels zijn de grondstof voor nieuwe producten zoals plastiek pallets en de actie is tevens goed voor het milieu, besluit een tevreden Olivia.” (EDK)

Tekst: Eric De Lange – Het Wekelijks Nieuws – Foto’s : Eric De Lange – Het Wekelijks Nieuws & Vrienden der Blinden

 

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Dopjesactie, Persberichten, Prikbord, Steunen. Bookmark de permalink.