Qader wordt knuffelhond

Lees voor met webReader
Close up van pup Qader

Close up van pup Qader

Vrienden der Blinden Koksijde probeert zelf in te staan voor de kweek van blindengeleidehonden.
Het centrum richt zich voor de kweek op golden retrievers en labrador retrievers omdat deze rassen ideaal zijn als assistentiehond. Pup Qader, een golden retriever, werd geboren eind juni en komt uit het laatste nest van onze kweekteef Mamsell.

directeur van het Woon- & Zorgcentrum Sint-Bernardus te De Panne, Frank Vanfleteren

directeur van het Woon- & Zorgcentrum te De Panne, Frank Vanfleteren

In augustus werd het nestje van Mamsell voor de eerste maal geëvalueerd. Op basis hiervan werd besloten om Qader niet op te nemen in ons opleidingsprogramma. De taak was nu om uit te kijken naar een gepast adoptiegezin. Na het overlopen van onze adoptielijst, werd er contact opgenomen met de familie Vanfleteren. Zij zijn opzoek naar een pup voor het gezin maar ook naar een hond die mee kan naar het werk van vader Frank.

Frank Vanfleteren is directeur bij het Woon- & Zorgcentrum Sint-Bernardus te De Panne. Qader zou daar ingezet worden als knuffelhond voor het centrum. Dit zou een meerwaarde betekenen voor het centrum enerzijds en anderzijds zou een knuffelhond een therapeutische werking hebben voor de bewoners. Na overleg leek ons dit een gepaste taak voor Qader en eind september werd de pup dan ook ter adoptie afgestaan aan het gezin Vanfleteren.

Ondertussen heeft Qader al kennis gemaakt met de bewoners van het centrum. Hij lijkt zich prima te vinden in zijn nieuw rol als knuffelhond. 4 medewerkers van het woon- & zorgcentrum zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor de begeleiding van Qader op de werkvloer. Het is de bedoeling om dit team in een latere fase verder uit te bereiden zodat het ganse centrum betrokken wordt bij deze nieuwe bewoner.

Qader op de schoot bij een bewoonster

Qader op de schoot bij een bewoonster

Op donderdag 19 oktober werd Qader dan officieel voorgesteld aan het Woon- & zorgcentrum Sint-Bernardus te De Panne. Van podiumangst was er bij Qader geen sprake want hij toonde direct dat deze taak hem heel goed zal bevallen.
Qader het gaat je goed!

De officiële voorstelling van Qader aan het woon- & zorgcentrum

De officiële voorstelling van Qader in het woon- & zorgcentrum

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Honden, Pleeggezinnen, Prikbord. Bookmark de permalink.