Een hond aanvragen

Lees voor met webReader

Vele blinde en slechtziende personen dromen ervan ooit een hond te mogen bezitten. Niet zo maar een hond, maar een blindengeleidehond. Het opleidingscentrum doet zijn best om die droom waar te maken.

De realiteit gebiedt ons echter te waarschuwen voor overtrokken verwachtingen. Niet voor iedereen zal die droom werkelijkheid worden. Het is een harde waarheid die we helaas niet mogen verzwijgen.

Het zou erg jammer zijn indien sommigen uit de boot zouden vallen omdat ze ten onrechte denken niet in aanmerking te kunnen komen. Aan de andere kant zouden we het evenzeer betreuren indien sommigen een hoop zouden koesteren die niet realistisch is.  

We vinden het daarom belangrijk je goed te informeren over de mogelijkheden maar ook over de beperkingen van een blindengeleidehond. We nodigen je uit de volgende artikels te lezen met een open geest en je de vraag te stellen: Is dit iets voor mij?

In deze reeks moeten we ons noodgedwongen beperken tot algemene informatie. Of een geleidehond dé oplossing is voor jou persoonlijk, is een vraag die hier niet kan beantwoord worden. Daarvoor neem je later best contact op met het opleidingscentrum. Maar we kunnen je wel op weg zetten om dit zelfonderzoek aan te vatten.

In de volgende artikels komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wie zijn wij? Hoe werken wij? Leer ons eerst kennen.
  • Bezin eer je begint! Het afwegen van de voor- en nadelen.
  • Hoe verloopt een aanvraag? Wat komt er allemaal bij kijken?
  • Hoe wordt een hond opgeleid en wat wordt van jou verwacht?
  • Wat leert een hond wél en wat leert hij niet?
  • Het ultieme doel : Een team.  Een hond ten dienste van zijn baas. Een baas zijn hond waardig.

Volgende stap: Wie zijn wij? Leer ons eerst kennen.

 

 

Print Friendly