Het pleeggezin

Lees voor met webReader

altijd honger

Omstreeks zijn 7de levensweek wordt de pup door de meester-opleider geselecteerd op basis van zijn karaktertrekken. Daarna blijft hij  nog één tot twee weken bij zijn nestgenoten om dan door onze dierenarts grondig te worden gekeurd.

Na de selectie wordt de pup toevertrouwd aan een zorgvuldig uitgekozen pleeggezin waar hij een tiental maanden zal worden opgevoed èn gesocialiseerd.

Deze periode is van doorslaggevend belang. In het gastgezin leert de pup om zindelijk te zijn, gehoorzaam te zijn en de klassieke basisbevelen (zoals zit, lig, aan de voet, e.a.) op te volgen. Hij leert er ook wennen aan alle situaties die hij later in zijn dagelijkse routine als geleidehond onverstoorbaar zal moeten ondergaan, bvb. voorbijrazende vrachtwagens, het lawaai van bouwwerven, het contact met andere dieren en mensen, aantrekkelijke geuren…

Pleeggezinnen worden niet zomaar aan hun opdracht overgelaten. Ze worden bijgestaan door de instructeurs die samen met hen de evolutie van het dier op de voet te volgen.

Tijdens deze ‘externe’ periode worden alle behoeften (voedsel, lei- en halsbanden) en kosten (medische zorgen en controle) door het opleidingscentrum gedekt.

Volgende stap: het africhten

Print Friendly, PDF & Email