Pleeggezinnen gevraagd

Lees voor met webReader

Vrienden der Blinden zoekt pleeggezinnen voor de socialisatie van pups maar ook om afgekeurde en gepensioneerde honden een plaatsje te geven.

Wat is een pleeggezin?

Na de selectie tot toekomstige blindengeleidehond komt de pup terecht in een pleeggezin of gastgezin. Hij is dan ongeveer zeven weken oud en zal er blijven tot hij een jaar oud is.

Wat verwachten wij van pleegouders?

  • Het zindelijk maken van de puppy en als belangrijkste taak de socialisatie van deze puppy. Hiermee bedoelen we dat deze jonge hond met zoveel mogelijk zaken op een positieve manier geconfronteerd moet worden, zoals het verkeer, het openbaar vervoer, winkels, supermarkten, scholen, soortgenoten, andere dieren, enz.
  • Vanzelfsprekend verwachten wij ook dat deze honden de basisbevelen kennen (zit, liggen, voet, vrij,…)
  • De pups dienen ook tijdens deze periode enkele malen terug te keren naar het opleidingscentrum in Koksijde (2 x voor de puppyvaccinaties en 1 x voor de sterilisatie).
  • Gedurende deze periode wordt u ondersteund door ons team van instructeurs.

Als pleeggezin word je niet vergoed, maar de noodzakelijke spullen worden door het centrum bezorgd zoals, bench, voeding, leiband, speeltjes, … De kosten voor de dierenarts zijn eveneens voor het centrum.

Buiten deze enkele verplichtingen wordt er gewerkt op basis van vertrouwen en kennis van het pleeggezin. Ons team staat steeds klaar om vragen te beantwoorden of te helpen om probleempjes op te lossen.

Honden met pensioen

Ook zoeken we pleeggezinnen om afgekeurde honden of honden die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt op te vangen voor een korte periode of eventueel definitief in huis op te nemen. Indien je de hond defintief wil adopteren doet Vrienden der Blinden afstand van de hond en word je officieel eigenaar.

Heb je interesse, ga dan verder naar ons aanvraagformulier voor kandidaat pleeggezinnen zodat wij met jou contact kunnen opnemen.

Print Friendly, PDF & Email